Search

День Незалежності України

Наш календар

День Незалежності України

Не вмирає душа наша,

    Не вмирає воля…

Україна…Вперше озвалась вона рідною мовою з глибини 14 століття, і залунала багатоголосо в думах і піснях. На довгих і стрімких шляхах історії вона мужньо відстоювала своє право на існування. Топтали її, палили вогнем, а вона воскресла.  Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому світові. Україна може пишатися своєю древньою, величною історією.

24 серпня 2023 року у ВСП Заліщицькому ФК імені Є.Храпливого відбулися урочистості присвячені Дню Незалежності України. Звучав Гімн України, хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих захисників України.

Зі святом привітав викладачів, студентів, працівників директор коледжу Борис Павлюк, наголосивши, що Україна неподільна і незалежна держава, нескорена ніким і ніколи.

 Так… Саме сьогодні, в цей час, ми маємо, як ніколи, проявити свою любов до рідної Батьківщини . Саме сьогодні, коли проти України розпочата війна

проти волі, незалежності українців. Зараз нашій країні як ніколи потрібно бути єдиною та згуртованою. На цілісність нашої держави посягнули вороги і багато наших земляків на сьогодні мобілізовано до лав українського війська. Вони з честю відвойовують та захищають кордони нашої держави, борються за її єдність та цілісність.

Викладач історіїМарія Олійник, яка здійснила у своєму виступі екскурс в історію української Незалежності, наголосила, що потрібно зробити все можливе, докласти максимум зусиль, використати всі знання і зробити нашу країну такою, про яку з гордістю можна буде сказати: «Моя держава – найкраща і найбагатша у світі!».

У кожної людини є мрія! І сьогодні вона спільна у нас усіх - МИРУ Й СПОКОЮ НАШІЙ ДЕРЖАВІ!!! І з цією спільною думкою б`ються в єдиному ритмі, в єдиному поштовху наші серця. Ми – непереможні. І наша непереможність закладена в нашій пам'яті.

Неперевершено прозвучали патріотичні пісні у виконанні гурту «Браво» ( керівник Світлана Тарасевич , концертмейстер, звукорежисер Олег Мартинчук).

А родзинкою сьогоднішнього свята стало виконання пісні сімейного дуету Ірини та Світлани Тарасевич «Молюсь за тебе Україно». Це чудове звучання аспіранта музичних наук та її творчої особистості мами Світлани , керівника народного художнього ансамблю пісні і танцю « Хлібодари» ще раз дали зрозуміти, що ми єдині у молитві за Україну як ніколи, і вкотре доводимо світові, що Незалежна Україна варта Перемоги.

З вітальним словом звернувся до гостей свята заступник директора з виховної роботи Ігор Ярославович Книш, зауваживши, що настане час і ми житимемо в кращому майбутньому, краю нескореному і могутньому, народ якого переміг війну. Він висловив щиру подяку організаторам і виконавцям святкового дійства.

Ми віримо і скоро день прийде

Наші молитви долетять до Бога

На землю нам осяяння зійде

Прийде очікувана перемога!

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ, УКРАЇНО!!!

Урочистості підготували:

Ольга ЮРІЙЧУК, Ольга ГАЛАЙДІДА

викладачі коледжу

: