Search

Заліщицькому коледжу-125!

Заліщицькому коледжу-125!

ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» святкує 125 років від дня заснування. Крайовий Заклад садівничий було засновано 1898 року. Він пройшов через дві світових війни, і зараз функціонує як державний заклад передфахової вищої освіти, один з провідних навчальних закладів Тернопільщини, входячи в структуру Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 

У програму відзначення ювілею ввійшло ряд заходів, які були проведені в навчальному закладі. Було відкрито фотовиставку його історії . Відкриття переоснащеної аудиторії новими комп'ютерами та старти на відкритій Спартакіаді коледжу за участю школярів теж були приурочені ювілейній даті. Відбулось також відкриття оновленої експозиції музею навчального закладу. Та головні події відзначення ювілейної дати відбулися 15 вересня. Напередодні цієї дати представники відокремлених структурних підрозділів НУБіП України за участю ректора Станіслава Миколайовича Ніколаєнка в ході проведення круглого столу обмінялись думками про особливості освітнього процесу в умовах воєнного стану.

А вже наступного дня учасники урочистостей стали свідками відкриття пам'ятника-погруддя Євгену Храпливому - ідеологу і практику суспільної агрономії у Галичині, вченому, організатору кооперативного руху. У вестибюлі навчального корпусу було розміщено виставку декоративних творів студентів та викладачів.

Урочистості були продовжені у міському палаці культури. Звучали слова благословення пароха церкви Покрови Пресвятої Богородиці м.Заліщики о.Івана Сендзюка. Були щирі слова привітання ректора НУБіП України,доктора педагогічних наук, професора, члена-кореспондента Академії педагогічних наук Станіслава Миколайовича Ніколаєнка, виступ директора коледжу Бориса Степановича Павлюка, представників відокремлених структурних підрозділів НУБіП України з заступником голови наглядової ради, заступником декана агробіологічного факультету НУБіП України Віталієм Петровичем Коваленком, директорів закладів фахової передвищої освіти Тернопільщини з заступником голови Ради директорів Петром Євстахійовичем Мазуром. Колектив коледжу щиро вітали заступник голови Тернопільської обласної ради Ігор Михайлович Сопель, заступник голови Чортківської районної ради Зоряна Ярославівна Сасанчин, перший заступник голови районної державної адміністрації Михайло Іванович Демчук, секретар Заліщицької міської ради Уляна Володимирівна Лисак, представник Тернопільської обласної профспілкової організації працівників освіти, голова профспілкової організації Тернопільського Національного Технічного університету імені Івана Пулюя Оксана Олегівна Гарматюк. І звичайно, були відзнаки, які від ректорату університету вручив Станіслав Миколайович, були грамоти від обласної, районної та міської влади. Відзначені працівники і дирекцією коледжу. З ювілейною датою колектив коледжу привітали ветерани праці Йосип Йосипович Децовський, Михайло Іванович Олійник, випускниця навчального закладу 1991 року, а нині доцент кафедри економічної географії та екологічного менеджменту, доктор педагогічних наук Олександра Степанівна Чубрей. Були відеопривітання з Польщі від п.Ярослава Іванищука та п.Аркадіуша Олексяка.

Святкове дійство супроводжувалось виступами талановитих учасників художньої самодіяльності коледжу – народного ансамблю пісні і танцю «Хлібодари», гуртів «Браво» та «Зустріч», окремих виконавців.

Заліщицький фаховий коледж вступив в чергове чверть століття свого існування. Історія навчального закладу – це плин часу, це предмет гордості усіх, хто ньому працював і працює, навчався і навчається. На урочистостях були побажання процвітання коледжу, вдячність Збройним Силам України, побажання Перемоги над агресором та миру. Колектив ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» з вдячністю приймає привітання та з впевненістю дивиться в майбутнє.

Юрій ВІЙТИК, викладач коледжу

: