Search

Від спільних зусиль залежить багато

Від спільних зусиль залежить багато

Робота з батьками здобувачів освіти – важливий напрям діяльності педагогічного колективу Заліщицького фахового коледжу імені Є.Храпливого. Вже традиційними стали проведення батьківських зборів на завершенні першого семестру навчання новоприйнятих груп першокурсників. Саме на цій зустрічі педагогів з батьками аналізуються перші результати проходження адаптаціїх вчорашніх школярів до умов освітньо-виховного процесу в коледжі, досягнуті успіхи в освоєнні навчальних предметів, першокурсники демонструють батькам свої приховані таланти, що для багатьох батьків стає справжнім відкриттям.

Цьогоріч традиційно збори розпочалися в приміщенні актового залу коледжу. Батьківський загал щиро привітав директор навчального закладу Борис Павлюк. У своєму виступі Борис Степанович відзначив, що період адаптації новоприйнятих студентів проходить успішно, про що свідчать перші атестаційні оцінки, а також результати проведених контрольних робіт по заміру залишкових знань. Директор коледжу високо оцінив таланти першокурсників, продемонстровані на традиційному огляді-конкурсі «Твої таланти, першокурснику!». Розповідаючи про особливості освітнього процесу в коледжі, Борис Степанович підкреслив, що першочерговим завданням колективу є піклування про збереження життя і здоров'я студентів та персоналу навчального закладу. Зокрема з умовами діючого укриття учасники зборів мали можливість познайомитись, оскільки в час проведення зборів прозвучав сигнал повітряної тривоги. Але ще до цього першокурсники продемонстрували батькам свої таланти в концертній програмі, складеній на основі їх виступів на огляді-конкурсі.

Сигнал повітряної тривоги дещо змінив хід проведення зборів, та не завадив спілкуванню педагогічного колективу та батьків, яке було продовжено в приміщенні укриття. Перед батьками виступили заступник директора коледжу з навчальної роботи Михайло Сопилюк, завідувачі відділень Лариса Стрільчук та Роман Андрусик, вихователі Роман Олійнич та Галина Посконюк, викладачі, які працюють з першокурсниками, а також класні керівники Світлана Руснак, Іван Зубик, Ольга Юрійчук та Ольга Галайдіда. Мова йшла про результати успішності, відвідування занять, участь першокурсників у предметних гуртках, олімпіадах, спортивних секціях, гуртках художньої самодіяльності, проведення вільного часу та організацію роботи студентського гуртожитку та їдальні.

 

Розмова пройшла в обстановці доброзичливості та взаєморозуміння. Було висловлено сподівання про постійний контакт батьків та педагогічного колективу. Адже тільки об'єднання спільних зусиль дасть належний результат у справі підготовки не тільки компетентних фахівців, але й громадян України, справжніх патріотів своєї країни.

Юрій ВІЙТИК

: