Search

«Слава Вам, хлібороби!»

«Слава Вам, хлібороби!»

Восени, коли землю вкриває жовте листя, коли зібрано врожай, а комори та стодоли заповнені збіжжям, в Україні відзначають Свято працівників сільського господарства.

З давніх-давен Україна славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. Наша держава була і залишається осередком міцних та усталених сільськогосподарських традицій. Завдяки "золотим рукам", мудрості, досвідченості аграріїв живе наша українська нива.

Вже другий рік в Україні триває війна і українському агросектору доводиться пристосовуватись та продовжувати працювати в надскладних умовах. Зруйновані та окуповані території, заміновані поля, значна втрата людського ресурсу… Але наших відважних аграріїв не лякають «пекельні» жнива, влаштовані державою-агресором.

Багато агрономів, трактористів, механіків із самого початку повномасштабного вторгнення приєднались до лав захисників нашої Батьківщини, взяли зброю до рук і, замість обробляти землю, пішли її захищати.

21 листопада у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого» НУБіП України відзначали свято працівників полів та ферм.

З нагоди свята відбулись урочистості та святковий концерт.

Із вступним словом виступив директор коледжу Борис Павлюк, який розповів про досягнення навчально-виробничої частини коледжу за цей рік і висловив щиру подяку всім працівникам, хто своєю невтомною працею забезпечили щедрий урожай, а також вручив їм почесні грамоти.

Подяку невтомним трударям висловили і учасники художньої самодіяльності,

Під керівництвом художніх керівників Світлани Тарасевич, Лариси Дмитерко та Олега Мартинчука учасники художньої самодіяльності своїми піснями і танцями щиро дякували хліборобам. Адже важкою є їх праця. Це і недоспані ночі, напружені дні, висушене сонцем обличчя.

Ольга ЗАВІНСЬКА, Петро КОРОПЕЦЬКИЙ,

організатори свята

: