Search

Національний тиждень читання

Бібліотека інформує

Шановні друзі!

Згідно зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року "Читання як життєва стратегія" з 4 до 10 грудня 2023 року Український інститут книги проводить Всеукраїнську інформаційно-просвітницьку акцію "Національний тиждень читання". Мета цієї акції — згуртувати українське суспільство навколо читання як життєвої стратегії.

Запрошує вас долучитися до акції Національного тижня читання-2023.Промоція читання є важливим чинником розвитку людського потенціалу і для дорослих, і для дітей, адже читання — основа життя самобутньої освіченої нації, це гарна ідея для дозвілля, необхідність на шляху професійного зростання і соціальної адаптації, збереження ментального здоров'я тощо.

Гасло Національного тижня читання-2023 - "Бути своїми" – означає зв'язок між поколіннями, подолання віддалі між літераторами й читачами, демонструє силу єднання українців.

Цього року центральна постать у проведенні тижня читання – відомий український прозаїк, поет, політичний діяч, один із найвідоміших представників Розстріляного відродження, ідейний натхненник гасла "Геть від москви!" Микола Хвильовий. 13 грудня виповнюється 130 років від дня його народження. Найкраща данина шани майстрові літературного жанру – ознайомлення з його творчістю, книги Миколи Хвильового є і в бібліотеці коледжу, тому будемо щиро раді увазі до них.

Щоб долучитися до акції, розмістіть допис чи низку дописів про свої читацькі уподобання з гештегами #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми. Це можуть бути такі або подібні дописи:

перелік важливих для вас книжок;

►історія про книжку, яка справила враження;

►міркування про важливість читання у будь-якій із соціальних мереж;

►заклик до знайомих долучитися до акції та поділитися своїми читацькими історіями.

Нехай читання нас усіх об'єднує! Будьмо своїми! Читаймо разом!

Ласкаво просимо до бібліотеки!

Наталія ГНАТЯК, завідувачка бібліотекою коледжу

 

 

: