Search

День Героїв Небесної Сотні

Наш календар

День Героїв Небесної Сотні

«Будьте сильними на землі,

небо для нас тримає Небесна

Сотня»

Ліна Костенко

День вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні».

День Героїв Небесної Сотні цього року пройде під гаслом «Залишаємось гідними своїх героїв». Він покликанийувічнити людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість наших громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

Сьогодні ми маємо залишатися гідними пам'яті наших героїв та дбати про патріотичне виховання нових поколінь українців. День Героїв Небесної сотні – це жалобний день, але він не про смерть, а про героїчну боротьбу, самопожертву, готовність українського суспільства захищати незалежність України. Тому ми не маємо  морального права здаватися, не маємо морального права не боротися.

Саме в ці дні, десять років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею, 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею».

Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом незламності, непереможності та джерелом натхнення для наших воїнів, які гідно захищають територіальну цілісність України, утверджуючи право людини на вільне життя.

Сьогодні ми повинні згадати у наших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять усіх невинно убитих згуртує нас, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Слава Україні! Героям Слава!

Наталія ГНАТЯК, завідувачка бібліотекою коледжу

: