Search

Чи легко бути молодим?

Вісті з гуртожитку

Чи легко бути молодим?

Молодість — це мрія, ві ра, лірика…

Це — великі плани на майбутнє

Це — початок усіх перспектив…

«Чи легко бути молодим ?». Молодість — пора великих сподівань і не менших можливостей, предмет постійних заздрощів і зазіхань, «золоті літа» безтурботності й ідеалізму, генерування нових ідей. Та чи такою є ця пора, як видається на перший погляд?

У гуртожитку №1 ВСП «Заліщицькому фаховому коледжі НУБІП України відбулася цікава зустріч із досвідченим психологом пані Марією Йосифівною Середою на тему: «Чи легко бути молодим?».

Молодих людей оточує багато цікавого і незвичайного, загадкового і нового, чого їм би так хотілося спробувати. Хочеться все осягнути, про все дізнатися! Їм завжди потрібні відповіді на всі питання, які виникають у них в голові. І потрібні зараз, негайно. Молоде покоління - це покоління нових технологій, мобільних телефонів, інтернету і нової прогресивної молоді, чиє життя весь час у русі. Енергія, сила і потенціал молоді здатні відігравати позитивну роль у розвитку суспільства лише за певних умов. Визначальними серед них є ставлення старших поколінь та особливо держави. За всі роки незалежності України молодь завжди була однією з найнезахищених категорій населення. Молодь є дзеркалом, в якому відображається та соціальна дійсність, в умовах якої вона живе .

Марія Йосифівна наголосила, що з молоддю може відбутися тільки те, що вже відбулося з суспільством; молодь, така, яким є суспільство, що виростило її. Якщо запитати у молоді, які перспективи вона бачить у майбутньому, на обличчях з'являться саркастичні посмішки, а в очах іронія. Чому так ? А чи задумувалися ви колись над тим скільки проблем виникає на шляху у молодої людини? Зараз ми розглянемо найпоширеніші з них.

У 21 столітті людство зіткнулося з тим, що світ став дуже складним, складність дуже швидко наростає. Збувається прогноз О.Тоффлера, висловлений ще на початку 1970-х років: ―Випустивши на свободу сили новизни, ми штовхаємо людей в обійми незвичного, непередбачуваного. Тим самим піднімаємо проблеми адаптації на новий і небезпечний рівень, бо недовговічність і новизна утворюють вибухову суміш. Жити в прискореному темпі означає випробовувати на собі дію безперервних змін. Неконтрольоване прискорення змін в науці, техніці і соціальному житті підриває сили індивіда, необхідні для ухвалення розумних, компетентних рішень, що стосуються його власної долі‖. Перераховувати усі проблеми можна до безкінечності. , що українській молоді сьогодні вкрай необхідні підтримка й надання соціальних гарантій. У таких обставинах державна політика набуває особливої ваги. Вона повинна стати пріоритетним напрямом діяльності держави,здійснюватися в інтересах молоді, нашого суспільства та України.

Молодіжний вік сьогодні - це поняття не стільки демографічне, скільки соціальне і політичне. Адже , як сказав публіцист і літературний критик Микола Шелгунов :

"Молодість з її благородним ентузіазмом, з її невиразним прагненням до чесного, справедливого є одна з найбільших сил прогресу!

Роман ОЛІЙНИЧ, Галина ПОСКОНЮК, вихователі гуртожитку

: