Search

Зустріч з працівником Національної поліції України

Зустріч з працівником Національної поліції України

8 жовтня 2024 року у ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України відбулася зустріч здобувачів освіти зі старшим лейтенантом поліції Оксаною Крушевською.

Багаторічна співпраця закладу освіти та правоохоронних органів дає можливість проводити постійну профілактичну роботу з молодими людьми, пояснювати студентам про їхню відповідальність, яка наступає за скоєння адміністративних порушень та кримінальних злочинів.

Старший лейтенант поліції Оксана Крушевська провела правовиховну лекцію з студентами першого курсу, розповіла юнакам і дівчатам про права та обов'язки неповнолітніх осіб, також про види правопорушень та відповідальність за їх вчинення. Актуальною для студентів стала тема булінгу. Першокурсники ставили запитання, а працівниця поліції роз'яснювала основні правила поведінки, які підлітки повинні знати і дотримуватися їх, щоб не стати на шлях злочинних дій, а також відповідала на запитання щодо порядку та строки оскарження постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Поліцейська звернула увагу студентів на необхідності дотримання правил дорожнього руху, пасажирів, велосипедистів та використання світловідбивних елементів на одязі в нічний час, а також наголосили на важливості дотримання правил руху як пішоходами, так і водіями транспортних засобів.

Працівниця поліції спільно із заступницею по виховній роботі Ольгою Юрійчук та психологинею Людмилою Пилипюк порадили студентам-першокурсникам дотримуватись культури спілкування із однолітками. Детально пояснили, яка саме відповідальність чекатиме на неповнолітнього в разі скоєння правопорушення та до яких негативних наслідків може призвести погана поведінка, як у навчальному закладі, так і поза його стінами.

Представниця поліції наголосила, що кожна людина, яка опиниться в загрозливій чи небезпечній ситуації, може звернутися до працівника поліції по допомогу та захист.

Проведення такої профілактичної роботи з студентами вкрай необхідна, адже на меті формування у молоді правової поведінки і поваги до законів України.

Дякуємо старшому лейтенанту поліції Оксані Крушевській за пізнавально-попереджувальну бесіду.

Інформацію надала Людмила ПИЛИПЮК,

психологиня коледжу

: