Search

Пам'яті Героїв

В дні, коли ми поминаємо Героїв «Небесної сотні», ось вже другий рік поспіль на базі агроколеджу ім.Є.Храпливого відбувся волейбольний турнір на честь загиблих на Майдані та героїв-заліщан,що віддали своє життя,захищаючи незалежність України в зоні АТО.

Хвилююче розпочалось відкриття змагань. Розпочали його вітальними словами голова Заліщицької РДА  Шипітка Б.І. та директор коледжу Глова В.С. Не без хвилювання промовляла до присутніх мати загиблого Ореста Квача Алла Василівна. Вона відзначила, що загиблим юнакам не судилося докохати, довершити багато справ. Багато з них щиро любили спорт і тому успіхи волейболістів – вклад у збереження невмирущої пам’яті…Зворушливо прозвучала пісня «Мамо,не плач» у виконанні дуету сестер Миронюк.

А потім розгорнулись волейбольні баталії,в яких взяли участь команди із Заліщиків, Чорткова, Кисилева та Івано-Франківщини. Всього було зіграно 6 матчів по круговій системі. Боротьба була такою напруженою, що фактично доля переможця вирішилась тільки в завершальній грі між командою агроколеджу «Ель Гаучо» та командою ВК Кисилева. Фортуна була на боці заліщан, які і посіли перше місце, другими стали волейболісти чортківського «Сапсана»,а третіми гравці «Верховини» з Івано-Франківщини. Кращими гравцями визнано Турика Андрія з Кисилева, Хацюка Романа з «Верховини», Зозуляка Олега із «Сапсана» та Врублевського Олександра з «Ель Гаучо».

Нагородження проводили заступник голови Тернопільського відділення НОК України Ігнатенко В.М. та голова Заліщицької РДА Шипітка Б.І.,які тепло привітали призерів,вручивши їм  перехідний кубок обласного відділення НОК України, медалі, грамоти та пам’ятні сувеніри.

А наступного дня спорткомплекс Заліщицького агроколеджу та шахово-шашковий клуб стали ареною змагань по програмі ХХVІ сільських спортивних ігор Заліщанщини. На базі агроколеджу змагались кращі майстри настільного тенісу, шашок та дартсу, а в шаховому клубі визначились кращі шахісти.

Серед 6 тенісних команд переможцем стала одна з команд коледжу, другими були тенісисти з Городка, третіми тенісисти ще одної команди коледжу. Непогану гру показали також інші учасники з Товстого, Кулаковець, Зозулинець.

В особистому заліку серед дівчат першою стала Будник Роксолана (Заліщики), другою Паскарик Ольга (Городок), третьою Галайдіда Ольга (агроколедж). Серед юнаків кращі Левицький Максим, Войдевич Альберт з агроколеджу та Садовський Ігор з Товстого, які посіли відповідно І, ІІ та ІІІ місця. 

В змаганнях з дартсу першими стали учасники з Товстого, другі-з агроколеджу, треті-з Шутроминців. В індивідуальному заліку найвлучнішими були Савчук Василь та Кузяк Ольга з Товстого. 

В змаганнях шашкістів були представлені команди з Дорогичівки, агроколеджу, Шутроминців, Товстого. У підсумку Дорогичівка на першому місці, Товсте-на другому, агроколедж - на третьому. В індивідуальному заліку кращі Шинкарук Михайло (Дорогичівка), Місько Іван, Дем’янів Павло (Заліщики). Серед дівчат першою стала Ковальчук Оксана з агроколеджу, другою Чугаєвська Галина з Дорогичівки, третьою Жлуховська Руслана з агроколеджу. 

На шаховому турнірі кращий командний результат показали шахісти агроколеджу, другі - з Товстого,треті-з Шутроминців. В особистому заліку перемога була за Ковальчук Оксаною з коледжу, друга - Кузяк Юлія з Товстого,третя – Чопик Світлана з Шутроминців. Серед чоловіків перший Амбрик Іван, другий Самборський Василь, третій Хохолик Ярослав. 

Переможців змагань тепло привітав директор РК ФСТ «Колос» Мамалига І.С.,побажавши їм нових спортивних досягнень. А змагання ХХVІ сільських спортивних ігор Заліщанщини будуть продовжені з інших видів. Успіхів вам, учасники!


Юрій Війтик

 

: