Search

Зустріч з поетами

27 травня в бібліотеці ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» відбулася творча зустріч студентської молоді з поетами Тернопільщини, організована з нагоди відкриття меморіальної дошки у м. Заліщики відомим письменникам Є.Маланюку та А. М'ястківському.

У зустрічі зі студентами брали участь Барна Володимир Андрійович – поет, перекладач, літературознавець, публіцист, редактор, громадський і культурний діяч, член Національної спілки журналістів України, член Наукового Товариства ім. Т.Г.Шевченка та Кононенко Олексій Анатолійович – директор департаменту видавничої справи і преси , член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України. Автор 53 книг, понад 150 пісень. Лауреат Всеукраїнської літературної премії ім. І.Огієнка. заслужений діяч мистецтв України.

Студенти коледжу мали можливість почути різножанрову поезію, що звучала з уст самих поетів. Для бібліотеки пан Володимир подарував збірки своїх творів «Храм вічності душі», «Янгол слова», а пан Олексій – збірки поезій «І розкраєну душу рятує душа…», «Ненародженому ще».

До речі, Олексій Анатолійович є автором загальновідомої пісні «Доня, моя донечка», яку виконує знаний співак М.Свидюк, а пісня «Я живу в Україні» на слова поета стала переможницею на шкільному конкурсі «Євробачення – 2016».

Учасником зустрічі була також автор і перекладач Оксана Русланівна Герман.

З подякою до гостей зустрічі звернувся заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В., який зауважив, що мистецькі зустрічі з творчими особистостями є традиційними у коледжі, подякував за чудові хвилини натхненної поезії і обнадіяв, що таке «спілкування з поезією» відомих поетів буде мати своє продовження.

Н.В.Ємчук, завідувач бібліотеки коледжу

: