Search

Михайло Грушевський –видатна постать в історії України

20 жовтня 2016 року на базі Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Є. Барвінського відбулося студентська наукова конференція «Михайло Грушевський – видатна постать в історії України» та обласне методичне об'єднання викладачів суспільних дисциплін. На коференції були представлені доповіді студентів нашого коледжу Остяк Мар'яни (24-Ф група) «Михайло Грушевький – великий україенць, літописець, твореь історії» (кер.Олійник М.Д.) та МатвіївТетяни (24-Б групи) «Економічні погляди в працях Михайла Грушевського» (кер. М.В. Сопилюк).

Конференція була відкрита директором Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу, кандидатом педагогічних наук Р.І. Пахолком, також з вітальним словом до присутніх звернулося голова обласного метотичного обєднання викладачів суспільних дисциплін Л.В Смерека.

Далі розпочалася робота по таких секція: «Історія: невідомі та відомі сторінки біографії», «Історія: науково теоретична-спадщина», «Політика. Соціологія», «Літератера. Краєзнавство».

Доповіді наших студентів були відзначені в числі кращих, а викладачі учасники методичного обєдання М. В. Сопилюк, М.Д. Олійник та Г. В Петрів одержали підтверджуючі сертифікати.

Господарі провели також екскурсію навчальним закладом та його територією, ознайомили з історією та матеріально-технічною базою коледжу.

Г.В. Петрів, викладач історії коледжу

: