Search

Знаменні дати нашого минулого

Відгомін величних і трагічних подій, що відбулися у листопаді у 2013 року, стали символічними для українців перед обличчям усього світу і закарбувались в нашій свідомості Днем Гідності та Свободи.

Саме 21 листопала 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньї влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що викликало гостре обурення українців.

21 листопада з нагоди Дня Гідності та Свободи на цетральній площі міста Заліщик зібралися представники районної та міської влади, духовенства,громадськості, навчальних закладів та установ, щоб відзначити третю річницю цієї знаменної події. Серед присутніх були і студенти Заліщицького аграрного коледжу разом із заступником директора з виховної роботи І. Я. Книшем та викладачем історії Г.В. Петрів. Щирі слова вдячності звучали на адресу мешканців м. Заліщик, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України.

За душі загиблих борців за назалежність України було відмовлено поминальну молитву та запалено свічки-пам'яті біля меморіалу «Борцям за волю України».

Минає 3 роки з моменту тих історичних подій, дуже хочеться, щоб над нашою Батьківщиною, нарешті, запанував мир, а Україна стала процвітаючою, соборною європейською державою.

Тетяна Осадчук , студентка 15 групи,

Макух Галина, студентка 13 групи.

: