Search

Засідання круглого столу на тему: «Права людини»

В рамках Всеукраїнського тижня права, 6 грудня 2016 року у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» проведено засідання круглого столу на тему: «Права людини».

У засіданні круглого столу взяли участь : голова Заліщицького бюро правової допомоги Нагуляк А.В.; старший інспектор Заліщицького відділення поліції в Тернопільській області старший лейтенант поліції Чайковський В.А.; директор коледжу Глова В.С.; юрисконсульт коледжу Сторощук І.В.; викладачі правознавства та студенти коледжу.

Круглий стіл відкривКниш І.Я., привітавши усіх присутніх із Всеукраїнським тижнем права, побажав викладачам, студентам та гостям плідної праці та успіхів у роботі й навчанні.

У рамках заходу було висвітлені питання: що таке права людини, які права має кожна людина та відповідно які обов'язки покладені на кожного з нас.

Особливу зацікавленість у учасників круглого столу викликало додаткове роз'яснення старшого інспектора Заліщицького відділення поліції в Тернопільській області Чайковського В.А., який розповів студентам: про їхні права при затриманні та арешті працівниками поліції, чого слід дотримуватись та які чинити дії під час затримання; про заборону вживання спиртних напоїв, наркотичних речовин, куріння та відповідальність за порушення цих вимог передбачених законом України.

А. В. Нагуляк розповів студентам, що таке безоплатна вторинна допомога, хто має право та куди звертатись для отримання безоплатної вторинної допомоги.

Директор коледжу Глова В.С., звертаючись до студентів, наголосив на тому, що сьогодні світ не стоїть на місці і нам слід рухатись вперед. Кожен із нас, не зважаючи чи це економіст, чи агроном, чи еколог, повинен бути обізнаним у юриспруденції, адже в тій чи іншій мірі кожен з нас «стикається» із законодавством.

Активно проявили себе і студенти коледжу, які вели жваву дискусію із гостями заходу, ділились своїми думками та поглядами.

Даний захід дав можливість студентам поглибити свої знання у сфері захисту прав людини і громадянина в Україні, обговорити проблемні питання інституту захисту прав людини й громадянина.

І.В.Костур

: