Search

Виховна година присвячена 125-й річниці від дня народження В. Симиренка

Виховна година присвячена 125-й річниці від дня народження В. Симиренка

У ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» викладачами агрономічних дисциплін Грицишин С.Ф. та Білінським І.В. проведено виховну годину присвячену 125-й річниці від дня народження Володимира Симиренка, на тему: «Науковий спадок у формуванні фахівців садівничої галузі». У читальній залі коледжу зібрались студенти різних курсів, викладачі, лаборанти та Патола Таїсія Іванівна, власниця фермерського господарства «ТОПАЗ» (с.Гадинківці, Гусятинського р-н, Тернопільської обл.), з якою викладачі коледжу співпрацюють уже кілька років.

Про життєвий шлях Володимира Симиренка, внесок у розвиток положень наукової помології, а також про роль вченого у створенні маточного фонду плодових культур, мережі сортовипробувальних установ та розробці плодових стандартних асортиментів масового поширення в Україні розповіла викладач С.Ф.Грицишин.

Виступ І.В.Білінського був присвячений сучасним технологіям вирощування яблук. Іван Володимирович розповів про здобутки у науково-дослідній роботі коледжу, про співпрацю коледжу з сучасними фермерськими господарствами на базі яких студенти проходять навчальні практики.

З ґрунтовною та емоційною промовою, яка стосувалася трагічних сторінок життя Володимира Симиренка до студентів звернулась Т.І. Патола. Таїсія Іванівна поділилась також власним досвідом, як на сьогоднішній день можна садити сад, доглядати його та отримати чистий органічний продукт - яблуко. Крім того, вона запропонувала студентам проходити навчальну практику у її саду та запевнила, що залюбки поділиться власним досвідом працювати з любов'ю до саду й яблук.

Цікавими були доповіді студентів з питань вирощування яблук в Україні та про внесок родини Симиренків у розвиток вітчизняного садівництва.

На завершення, заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В. зазначив, що науковий спадок В. Симиренка є важливим для формування майбутніх фахівців галузі. Михайло Васильович подякував усім учасникам і організаторам за проведення такої форми навчальної роботи, яка покращує як педагогічну майстерність викладача так і професійний розвиток майбутніх студентів.

Для учасників заходу та відвідувачів було запропоновано оглянути книжкову виставку підготовлену працівниками бібліотеки. А студентів організатори заходу почастували смачними яблуками.

І.В.Костур

: