Search

Вода – найцінніше багатство природи

Вода – найцінніше багатство природи

«Не можна сказати, що вода

необхідна для життя: вона і є життя»

Антуан де Сент-Екзюпері

Вода - це наша культура і основа життя на землі. Воді належить найважливіша роль у виникненні життя, у формуванні фізичного, хімічного середовища, клімату і  погоди на нашій планеті. 

За рішенням Генеральної Асамблеї та Організації Об'єднаних Націй 22 березня в усьому світі відзначається як День водних ресурсів або Всесвітній день води. І цей день відзначається не тому, що на планеті багато води, а тому, що вона все частіше вимагає захисту.

Викладачами коледжу Перит В.В. та Гев'юк Х.М. проведено виховну годину для студентів усіх курсів спеціальності «Прикладна екологія», яка присвячена саме воді – надзвичайному подарунку природи, цій силі, цій необхідності в нашому житті.

Під час виховної години студенти: ознайомились із цікавими фактами про воду; дізнались про правила вживання води та її користь для людського організму; як під впливом людських думок вода змінює структуру свого кристала; які музеї води є в Україні…

Крім того, студенти ознайомились із звітом про результати фізико-хімічного аналізу питної води з артсвердловини при Заліщицькому лісництві. Протягом 2013-2016 років в навчальних лабораторіях ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» проводяться визначення показників забрудненості води з використанням хімічних та фізико –хімічних методів дослідження. Партнерами в діяльності цих лабораторій є санепідемстанція м. Борщів (керівник Бойко Олег Іванович) та кафедра аналітичної хімії НУБіП України (керівник Наумовська Олена Іванівна).

І.В.Костур, секретар педкабінету

: