Search

Писанки, які дивують різноманіттям

Писанки, які дивують різноманіттям

У ці Великодні святкові дні, у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась персональна виставка народного майстра з писанкарства і папероплаcтики, вихователя студентського гуртожитку ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» - Ігоря Боднара.

Ці дивовижні писанки – доказ того, що українські символи є шедевром декоративного ужиткового мистецтва. Писанки не схожі між собою, вони різняться нанесеними елементами і символами, можуть бути насичені різною інформацією про життя і вірування людей, оскільки всі українці бажали для себе доброї долі, миру, спокою, здоров'я, доброго врожаю.

Створюючи таку красу, народний майстер використовує не тільки курячі, а ще й перепелині і страусині яйця. Пише писанки традиційними українськими орнаментами, використовуючи кольоровий віск та писанки травленки.

Майстер дивує не тільки писанками, у його колекції є і картини, які створені не фарбами, а писанками та паперовими квітами.

Дивовижні роботи вже бачили у Швеції і Бразилії.

Дирекція коледжу та педагогічний колектив щиро вітає Ігоря Романовича із представленням чергової колекції виробів. Бажаємо здоров'я, творчого натхнення та Божого благословення.

І.Я.Книш, заступник директора з виховної роботи

: