Search

«Світоч нашого народу»

«Світоч нашого народу»

18 вересня в читальному залі бібліотеки коледжу була проведена літературна година «Світоч нашого народу», присвячена 150- річчю від дня народження талановитого письменника, видатного культурного й громадського діяча Осипа Маковея.

Доля тісно пов'язала наш край з видатним письменником. Адже тут, у Заліщиках, він був не тільки директором вчительської семінарії, викладав рідну словесність, але й організував товариство взаємодопомоги «Сила», брав активну участь в громадському житті міста.

Ведуча заходу завідувач бібліотекою Ємчук Н.В. гортала перед присутніми студентами та викладачами сторінки біографії письменника, викладач коледжу Матійчук О.М. вела мову про зв'язки Осипа Маковея із західноукраїнським літературним середовищем, а бібліотекар Джумага О.В. – про той відтинок життєвого шляху письменника, який був безпосередньо пов'язаний із Заліщиками.

Літературно-мистецький захід доповнювали літературні читання студентами Гембатюк Л., (вірш В.Дрозда «Осипу Маковею», оповідання О.Маковея «Границя»), Зозулею Д. (вірш П.Мельника «Обітниця поета»), Базів О. (вірш О.Маковея «Привіт Україні»), Боднарук В.(вірш О.Маковея «В дорогу, в дорогу»), Тремблюком М. (вірш О.Маковея «Думка»), Лазаром О. (вірш «Я рад би все забути»), Стефанюком О. (уривок вірша «Панотчик смачно попоїв»).

«Шануймо цю непересічну особистість, - наголосила ведуча, - яка була і є прикладом служіння своєму народові у найскладніші періоди його історії, та навіть і сьогодні. Радіймо, що мрії письменника приходять у реальність. Україна стала незалежною і дай Боже, щоб вона міцніла і процвітала, а над вільним Наддністрянським краєм линули пісні на слова О.Маковея».

Гнатяк Н.О., працівник бібліотеки коледжу

: