Search

Захоплююча перлина Буковини

Захоплююча перлина Буковини

Подорожі вчать більше, ніж що б то не було.

Іноді один день, проведений в інших місцях,

дає більше, ніж десять років життя вдома.

Анатоль Франс

Для урізноманітнення форм і методів навчання в Заліщицькому коледжі традиційними стали заняття-екскурсії. Студенти 11, 12, 13 груп під керівництвом кураторів Петрів Г.В., Сопівник Л.Й., Симаки С.П. відвідали мальовниче місто Чернівці, де побували у музеї народної архітектури і побуту. Тут просто неба відтворене стародавнє буковинське село, що нараховує близько 35 споруд, перевезених із різних куточків області та реконструйованих у первісному вигляді з відповідним природним оточенням: селянські садиби різних соціальних прошарків населення, млини-вітряки, кузня, корчма, сільська управа (примарія), церква з дзвіницею та ін. Всередині приміщень відтворені історичні інтер'єри та експонуються предмети традиційної народної культури і побуту: знаряддя праці, колекції чоловічого і жіночого одягу, вишивки, килими, народні прикраси, вироби декоративно-прикладного мистецтва, предмети культу, книги, документи, фотографії.

 

Незабутні спогади залишила у пам'яті студентів колишня резиденція буковинських митрополитів. Сьогодні в цій будівлі знаходиться головний корпус Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, який належить до світової спадщини ЮНЕСКО. Споруда вражає розкішшю та є справжнім шедевром архітектури. Першокурсники захоплювались красою Мармурової, Блакитної, Червоної зали, побували у величній Трьох Святительській церкві.

Повертаючись додому, студенти радісно ділились своїми враженнями від побаченого:

Сидорчук Анастасія: «Мені особливо сподобався музей під відкритим небом, який знаходиться неподалік річки Прут, у мальовничій місцевості. Ми мали можливість відвідати церкву, кузню, корчму, садиби різних верств населення, побачити чим різнилося їх господарство, побут, який одяг носили наші предки та якими знаряддями праці користувалися».

Льорчак Анатолій: «На екскурсії я побачив багато цікавого та пізнавального, особливо мене вразив Чернівецький університет ім. Ю. Федьковича. Його зали, коридори, аудиторії дуже красиві і вишукані. Мені здалося, що я потрапив в минуле».

Місто Чернівці - одне з найкрасивіших міст України, багато студентів були тут не вперше, однак дана екскурсія дозволила першокурсникам відкрити місто по новому, глибше пізнати історію Буковини, побачити та торкнутись до унікальних історичних пам'яток.

Куратори 11, 12, 13 груп

: