Search

«Мама, тато, я – спортивна сім’я» - в коледжі !

«Мама, тато, я – спортивна сім'я» - в коледжі !

Не тільки підготовка гідної олімпійської зміни, але й гармонійне виховання школярів, зміцнення сімейних традицій – ось головні цілі змагань «Мама, тато, я – спортивна сім'я", які проводяться вже другий рік поспіль.

Цьогоріч спортивні пристрасті вирували в спортивному залі Заліщицького агроколеджу ім.Є.Храпливого, де наявні всі необхідні умови для проведення подібних змагань. Вони були започатковані в минулому році за ініціативою відділу з питань освіти, молоді і спорту РДА, РК ФСТ «Колос» за активної підтримки Тернопільського відділення НОК України. Про рівень проведеного заходу може свідчити присутність на ньому почесних гостей. Адже, крім голови Заліщицької РДА Б.І.Шипітки, в ньому взяли участь перший заступник голови Тернопільського обласного відділення НОК України В.М.Ігнатенко, заступник головного редактора газети «Вільне життя» Б.І.Дікальчук, завідуюча відділом з питань освіти, молоді і спорту РДА Н.М.Підгреб'я, директор РК ФСТ «Колос» І.С.Мамалига та ін. І справжнім сюрпризом для присутніх стала поява серед почесних гостей чемпіона Європи та світу, кращого спортсмена України 2006 року, голови Чернівецького обласного відділення НОК України Івана Гешка. А 22 сімейні команди представляли гімназію, школи Заліщиків та сіл району.

Тепло вітав учасників змагань голова Заліщицької РДА Б.І.Шипітка. Сам активний учасник фізкультурного руху, він побажав юним спортсменам рости справжніми патріотами України, завжди готовими стати на її захист. Він особливо підкреслив, що через фізичну працю, підтримання здоров'я, нація може досягти значних успіхів. Івану Гешку вручили книги про наше місто заліщицького історика Михайла Сопилюка. А відомий спортсмен в свою чергу відзначив привабливість подібних змагань, як важливої школи виховання олімпійського резерву. Важливо те, що батьки і діти змагаються в одній команді, адже діти намагаються бути схожими на своїх батьків. А батькам він висловив щиру вдячність за підтримку своїх дітей.

А вже згодом на веселі старти вийшли сімейні команди. Комбінована естафета включала стрибки в мішках, перестрибування через гімнастичну лаву, перелаз через обручі, ведення м'яча рукою чи ногою. А ще було визначення найвлучніших з дартсу та «човниковий біг» з передачею естафетної палички. Цьогоріч найкращою спортивною сім'єю стали Роман та Уляна Купчаки з дочкою Анастасією з Бедриковець, другими були Іван та Олена Ільніцькі з Нейтаном із Заліщицької школи № 2, а третіми Олег, Уляна та Остап Марущаки з Устечка. Їм вручили кубки, золоті, срібні та бронзові медалі. Проте інші учасники не залишилися без нагород. Кожна сім'я отримала пакет від НОК із сертифікатом, посвідченням про участь в «Олімпійському уроці», футболкою, щоденником, зошитами, календариками, блокнотами та кульковими ручками з олімпійською символікою. Учасники змагань роз'їхались з надією на нові перемоги і на участь у нових спортивних іграх.

Юрій Війтик, викладач коледжу

: