Search

Сьогодні — успішна студентка, завтра — випускниця коледжу

Сьогодні — успішна студентка, завтра — випускниця коледжу

 

"Успіх не прийде до Вас. Ви самі повинні дійти до нього"

Марва Коллінз

Сьогодні мова піде про студентку 34-Б групи нашого коледжу, яка по праву заслужила іменну стипендію Верховної Ради України, відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про внесення зміни до Постанови Верховної Ради України «Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів» щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної Ради України» від 04.04. 2017р. №1997-VIII, Матвіїв Тетяну Ігорівну.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Народилась Тетяна 6 березня 2000 року в мальовничому селі Добрівляни Заліщицького району. З раннього дитинства дівчинці притаманна акуратність, відповідальність, зосередженість, уважність, наполегливість, здатність до самоперевірки і самоконтролю, що так необхідні бухгалтеру. Тому, закінчивши дев'ятий клас, довго не замислювалась над своїм подальшим вибором.

Матвіїв Тетяна Ігорівна навчається у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» на економічному відділенні за спеціальністю «Бухгалтерський облік» ОКР «Молодший спеціаліст» з 1 вересня 2015 року.

Студентка наполеглива у навчанні, старанна, відповідальна та сумлінна. Навчається переважно на «відмінно». Вміє аналізувати, узагальнювати, робити висновки. Багато уваги приділяє підвищенню свого інтелектуального, наукового та професійного рівня.

Активний учасник науково-практичних конференцій, внутріколеджевих предметних олімпіад, є призером ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з математики (ІІІ місце) серед вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (2016 рік).

 Матвіїв Т.І. сумлінно ставиться до виконання громадських доручень: вона одна з кращих старост студентських груп.

Усі культурно-масові заходи, що проводяться в коледжі, не обходяться без участі Тетяни – учасника танцювального колективу народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Хлібодари».

Студентка комунікабельна, врівноважена, їй притаманні такі моральні якості як чуйність, ввічливість, тактовність. Завжди здатна прийти на допомогу іншим, за що користується авторитетом як серед студентів, так і викладачів коледжу.

Коли я запитала Тетяну чому вирішила обрати саме професію бухгалтера, вона відповіла:

«Тому, що ще зі школи захоплювалася математикою, завжди любила рахувати, логічно мислити. На мою думку, бухгалтер – одна з найбільш затребуваних професій сьогодення у сфері економіки і фінансів. У будь-якій, навіть невеличкій компанії, обов'язково є посада бухгалтера. І саме на нього лягає весь тягар відповідальності за складання податкових і фінансових звітів, за фінансові операції компанії, грамотне ведення бухгалтерії та за фінансову діяльність компанії в цілому».

І дійсно, професія бухгалтера останнім десятиліттям зазнала майже казкового переродження. Багато років ми вважали (і небезпідставно), що бухгалтерська робота монотонна і нудна, непрестижна і малооплачувана. Образ представника цієї професії асоціювався у нашій уяві як людини, котра занурена у свої «дебети-кредити» і майже відірвана від навколишнього життя…

Проте, на сьогоднішній день таке твердження повністю руйнує цей стереотип, про що свідчать слова одного з досвідчених бухгалтерів:

«Я глибоко переконана в тому, що справжнім бухгалтером можна стати лише за покликанням. У цій професії потрібно мати такі риси характеру, як уміння нестандартно мислити, а також володіти розвиненою інтуїцією, логікою, рішучістю, навіть готовністю розумно ризикувати. А на це не кожен здатен. Можу навести такий приклад: коли береш до рук якийсь фінансовий документ, то побіжне ознайомлення з ним повинно створити у бухгалтера перше правдиве відчуття щодо нього: повною мірою можна довіряти чи ні? А потім уже слід опрацьовувати його. Бухгалтер не повинен бути довірливим, він має інтуїтивно відчувати, що несе угода чи домовленість з партнером його рідному підприємству. Дуже часто пропонуються привабливі і, на перший погляд, вигідні проекти. Якщо бухгалтер не відчує суті документа, то може допустити збитки бюджету свого колективу.»

 

Сьогодні Тетяна студентка третього курсу, і вже випускниця. «Мені не віриться, — каже Таня,— що ці три роки так швидко минули. Пам'ятаю, як тільки поступила в коледж, і стільки було приємних вражень. Запам'яталось знайомство з одногрупниками та викладачами, перші пари та «пошук» великими коридорами аудиторій… Не могла не залишитись у пам'яті і посвята у студенти, на якій усвідомила, що зробила правильний крок у доросле життя і відчула себе самостійною та відповідальною».

Отже, пам'ятайте, дорогі студенти! Бухгалтер — не просто професія, це покликання, якого гідні лише наполегливі, старанні та креативні люди.

 

 

 

 

Галина Глова, викладач коледжу, куратор 34 групи

: