Search

Роки становлення і праці

Роки становлення і праці

Наш навчальний заклад гордиться своєю славною історією та добрими традиціями.

    І не випадково студентство та всі працівники коледжу готуються до відзначення славного ювілею, ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого».

    120… Саме скільки років спливло з того часу, коли у містечку над Дністром розпочала свою діяльність городничо-садівнича школа, яка стала проматір'ю створеного у 1975 р. радгоспу-технікуму, а пізніше коледжу, який увійшов до складу Національного аграрного університету і якому присвоєно ім'я заступника кооперативного руху, нашого земляка професора Є. Храпливого.

    На даний час коледж – сучасний навчальний заклад, в якому створено всі необхідні умови для організації змістовного відпочинку та одержання міцних знань.    

    Йдучи назустріч славному ювілею, який ми будемо святкувати у 2018 році, у коледжі проводяться зустрічі з випускниками минулих років які внесли значний вклад у його розвиток.

    Найтепліші слова хочеться сказати про тих, чиєю працею твориться славна історія навчального закладу.

    У роках відзначення цієї події, у нас проводяться зустрічі із цікавими особливостями нашого навчального закладу: ветеранами праці, випускниками технологічного, економічного відділень, які мають певні успіхи і наукові напрацювання у своїй діяльності.

    Так, нещодавно студенти 11, 12, 14, 15 груп куратори Петрів Г.В., Сопівник Л.Й., Проданик Н.Д., Олійник М.Д. провели зустріч із колишнім директором коледжу, заслуженим працівником освіти і науки України, Відмінником освіти, та нагороджений Знаком пошани Верховної Ради України Олійником Михайлом Івановичем, який 19 років був незмінним керівником коледжу, та випускницею сільськогосподарського технікуму 1974р. Сопівник Любов'ю Йосипівною, яка вже більше 40 років працює викладачем біологічних дисциплін.

    На даний час її праця, як педагога гідно оцінена. Вона – викладач методист, відмінник аграрної освіти України, Заслужений працівник НУБіП України.

    Михайло Іванович розповів про те якою була праматір нашого коледжу – Садівничо–городнича школа. Коротко розповів про свою життєву і трудову діяльність, про те, як із простого рядового колгоспника, пізніше тракториста, сягнув вершин навчання в Українській сільськогосподарській Академії. Досягти цього йому допомогла служба в армії і наполегливе заняття самоосвітою.

    Після закінчення академії працював на різних роботах, викладачем, заступником директора з виробничого навчання, заступником директора з навчальної роботи, а 1988 року був призначений на посаду директора коледжу і виконував ці обов'язки до 2007 р. Михайло Іванович розповів про становлення нового навчального комплексу, який зводився у нелегкі часи.

    

Сопівник Любов Йосипівна розповіла про свої студентські роки у нашому навчальному закладі, про ті хвилюючі, приємні моменти, які були у процесі навчання.

    Поступила на навчання в 1970 р., а закінчила 1974 р.. Вона з великою вдячністю згадує про цей навчальний заклад, бо саме він дав їй путівку у життя. Спочатку працювала лаборантом, навчалась у Чернівецькому державному університеті ім. Ю. Федьковича за спеціальністю біологія та хімія. А в 1978 році була прийнята викладачем біологічних дисциплін.

    У своєму виступі Любов Йосипівна наголосила студентам про те, що потрібно дорожити студентськими роками, прислухатись до порад досвідчених педагогів, бо тільки при правильно поставленій меті можна чогось досягнути.

    Ми були вражені від того, з якою любов'ю і відданістю, Любов Йосипівна говорила про наш коледж. Вона сказала, що їй дорога кожна стежинка, кожне деревце у цьому навчальному закладі. Бо саме тут у неї пройшли найкращі роки життя, вона знайшла свою долю, народила двох дітей: сина і дочку, які теж навчались у цьому коледжі, навчалась і невістка. Уся династія Сопівників пов'язана із цим чудовим навчальним закладом.

    Завершуючи свій виступ, Люба Йосипівна наголосила на тому, що студенти зробили правильний вибір, обравши Заліщицький аграрний коледж. Адже саме тут, вони зможуть отримати повноцінні, професійні знання і навики від висококваліфікованих педагогів.

    На закінчення зустрічі студенти 14 групи Якимець Анна, Вовчанська Анастасія подякували гостям за цікаві розповіді про коледж і побажали їм багато щастя, здоров'я, оптимізму та мудрості, молодості душі та доброти в серці, щоб удача їх переслідувала кожен день, та подарували їм музичні вітання, квіти і пам'ятні сувеніри.

Підготували студенти 11, 12, 14, 15 груп

та куратори Петрів Г.В., Сопівник Л.Й.,

Проданик Н.Д., Олійник М.Д.

: