Search

З минулого майбутнє виростає

З минулого майбутнє виростає

Цікава екскурсія-зустріч відбулася нещодавно у Заліщицькому районному центрі зайнятості, де працюють чудові фахівці, багато з яких у різні роки дав путівку у життя Заліщицький аграрний коледж ім.Є. Храпливого – сучасний навчальний заклад з давніми традиціями.

Тут не лише навчають професіям, а формують особистості, духовно плекають юну генерацію української інтелігенції.

Студенти 35 групи спеціальності «Бухгалтерський облік» та 33 групи спеціальності «Організація і технологія ведення фермерського господарства» дізналися багато нового, цікавого про діяльність Центру зайнятості, що сприяє громадянам у виборі необхідної роботи, виділяє матеріальне забезпечення, надає соціальні послуги населенню та поради роботодавцям щодо добору працівників; проводить інформаційно-консультативні послуги, а також організовує професійне навчання на замовлення роботодавця.

Навчально-пізнавальну екскурсію-зустріч, цікаві розповіді, зворушливі спогади директора Гнатишина М.І., випускника Копичинського сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку 1981 року, працівників Кравчука О.М. – головного бухгалтера, випускника Заліщицького аграрного коледжу 1999 року; Заянчковської Т.Б., провідного фахівця з питань зайнятості відділення надання соціальних послуг (випускниця коледжу 2011 року), ще довго із вдячністю будуть згадувати студенти та їх куратори Сагайдак І.П. та Матвійчук В.П.

Тут працюють і завжди раді студентам та викладачам коледжу наші випускники Вовк Н.А. – начальник відділу по роботі з роботодавцями ( 1997 рік), Стратій Ю.О. – фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг (2009 рік).

Значну допомогу в організації зустрічі випускників різних років надали Гнатишин М.І.,Тартачник О.М.

«Аби досягти успіху у житті, треба мати міцні знання. Їх за роки навчання в коледжі передавали нам наші мудрі порадники, досвідчені викладачі. На все життя запам'яталися їхні настанови» – головний лейтмотив розповіді випускників різних років навчання. Вони були хорошими студентами і стали успішними професіоналами. Ми пишаємося ними.

Минають роки... Тануть в імлі швидкоплинного часу. Нашому коледжу незабаром 120 років, та обличчя його юне, бо що вересня воно розквітає свіжим усміхом першокурсників.

І вже не технікум, а Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого».

Знову спливають один за одним навчальні роки, перетворюються на історію щоденні справи педагогічного колективу, але вічною є вчительська професія, і завжди актуальною залишається мета, до якої прагнемо, якої намагаємося досягти: підготувати, виховати, зростити людину, яка прагне стати гідним громадянином рідної України.

Сагайдак І.П., Матвійчук В.П., викладачі коледжу

: