Search

Пам’яті Небесної Сотні

Пам'яті Небесної Сотні

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні студенти 11,16, 22, 31, 43 груп ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого» стали учасниками реквієму пам'яті «До боротьби за світле України майбуття нас кличе всіх Небесна Сотня», який провела директор Заліщицької центральної бібліотечної системи Тракало Ольга Йосипівна із своїм колективом. Цей хвилюючий захід присвячувався Героям-майданівцям з Тернопільщини Голоднюку У.,Войтович Н., Капіносу О., Костенко І., Мойсею В., Слободяну Т.; з Львівщини –Вербицькому Ю.; з Чернівеччини–Аксенину В.

Учасники реквієму у пошані схиляли голови перед родинами загиблих, які привезли на заліщицьку землю горсточку рідної землі та запалили свічі пам'яті. Світло тих свіч стало даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою.

Того дня багато заліщан, і юних, і вже немолодих, зі сльозами на очах та щемом у серці молилися за усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Бо Небесна Сотня вже чотири роки молиться за Україну. Ці хлопці бачать те, до чого нам ще треба дожити, - європейську Україну. Ми ж молимося за них, а вони сподіваються, що нам вистачить віри. Молімося і за те, аби нам вистачило ще й пам'яті - про всі небесні сотні, якими  українська земля пожертвувала за право бути. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі…

Гойман В.І., Юрійчук О.В., викладачі коледжу

: