Search

Герої не вмирають

Герої не вмирають

А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч майдан ридав.
 І з кров'ю перемішана сльоза
А батько сина ще не відпускав!

 

І рани їхні вже не їм болять.
                                 Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло,
                                 Як крила ангела, злітаючи назад,
                                 Небесна Сотня в вирій полетіла…

День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

В пам'ять про полеглих за майбутнє України та з метою вшанування Героїв Небесної Сотні у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» проводилась низка інформаційно-масових заходів присвячені пам'яті загиблим. У фойє коледжу викладачами історії, сформована книжково-ілюстративна виставка та мандрівна виставка авторських фотографій Героя України, Героя Небесної Сотні, геофізика, кандидата фізико-математичних наук, альпініста, львів'янина Вербицького Ю.Т., яка створена завдяки зусиллям небайдужих українців, родичів та друзів загиблого Героя.

Кураторами академічних груп проведено інформаційно-просвітницькі години для студентів коледжу, організовано перегляд відеофільмів «Небесна Сотня Євромайдану – герої не вмирають» та «Небесна сотня. Східні ангели».

Колектив коледжу разом із студентами взяли участь у загальноміських заходах із вшанування загиблих Героїв на Майдані. Усі учасники дійства, затамувавши подих перенеслись спогадами у той трагічний для країни хід історії та хвилиною мовчання згадали усіх, хто загинув під час Революції гідності, всіх героїв Небесної Сотні, всіх хто віддав своє життя за рідну неньку Україну.

Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих. Дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Костур І.В.

: