Search

Єднаймо Україну Шевченковим словом

Єднаймо Україну Шевченковим словом

 

Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть.
У чому черпають сили і надії.

І.Дзюба

Шевченко – вічний наш сучасник. Його поезія – криниця добра і краси, з якої кожне покоління черпає мужність і любов до матері, Вітчизни, зневагу і презирство до носіїв неправди і неволі.

Студенти та викладачі ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» взяли участь у творчому звіті аматорських художніх колективів Заліщицького району, присвяченому Шевченківським дням «Єднаймо Україну Шевченковим словом».

У вінок шани Кобзареві вплетено і наш пісенний дарунок «Сонце України» у майстерному виконанні ансамблю «Браво», запальний «Буковинський танець» танцювальної групи народного аматорського ансамблю пісні і танцю «Хлібодари». З патріотичним піднесенням прозвучала пісня «Ми твої, Вкраїно, козаки» у виконанні народної аматорської чоловічої капели «Гомін» ЗРБНТ, учасником якої протягом багатьох років є Сопилюк Михайло Васильович, заступник директора з навчальної роботи. Співведучий творчого звіту Тарас Савків (студент 31-К групи) заполонив чудовою декламацією творів Тараса Шевченка.

Заліщан та гостей міста зацікавила виставка у районному будинку народної творчості «Ми чуємо Тебе, Кобзарю, крізь століття», на якій було представлено пошукову, навчально-виховну роботу викладачів та студентів коледжу з вивчення творчої спадщини, вшанування світоча українського народу Т.Шевченка.

Тарасове слово пробудило у людей національну гідність, самоусвідомлення. Воно невтомно закликало бути патріотами й боротися за рідну землю. Та помилково говорити про Шевченка лише в минулому часі. Він був, є і завжди буде з нами. Ім'я Шевченка допомагає сьогодні нам долати труднощі на шляху розбудови справжньої, сильної, незалежної України, а їх вистачає…

«Єднаймося, бо ми - українці!». Пишаймося, бо ми – нащадки Тараса Шевченка! Радіймо, бо маємо свою країну Україну!

Сагайдак І.П., викладач коледжу

: