Search

Студентський гурток «Молодий технолог»

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

Гурток агрономічного напрямку

«Молодий технолог»


Студентські предметні гуртки – форма позааудиторної роботи студентів коледжу, спрямована на розширення наукового потенціалу й формування навичок науково-дослідницької діяльності студентів у вільний від навчання час. Саме тому у Відокремленому структурному підрозділі «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого Національного університету біоресурсів і природокористування України» був створений гурток під назвою «Молодий технолог», керівником якого є Коропецький П.М.

При гуртку працюють викладачі: Коропецький П.М., Романович Я.В., Слободян О.П., Андрусик П.Р.

Даний гурток дає змогу залучати студентів до вирішення актуальних проблем агрономії, новітніх технологій вирощування сільськогосподарськихкультур, шанобливе ставлення до природи.

Сільське господарство – це галузь матеріального виробництва, яка складається з рослинництва і тваринництва. Сільське господарство виробляє для населення продукти харчування, а для промисловості – сировину.

Рослинництво – це галузь сільського господарства, яка займається вирощуванням культурних рослин:

  • ернові та зернобобові;
  • картопля, овочі, баштанні;
  • круп'яні;
  • сади, виноградники;
  • технічні;
  • кормові.

Мета роботи гуртка:

  • сприяння у студентів зацікавлення до наукових досліджень, осмислення їх значення в агрономічній науці;
  • залучення студентів до участі у конференціях, семінарах, з представленням результатів досліджуваних тем;
  • ознайомлення з методикою наукового дослідження, обробки та оформлення матеріалів.


Завданням гуртка є – дослідження:

  • різних агротехнічних прийомів з метою поліпшення родючості ґрунтів, зниження ерозійних процесів, збільшення врожайності;
  • економічної доцільності, норм та строків застосування пестицидів;
  • новітніх технологій вирощування сільськогосподарських культур.
  • контролю технологічних параметрів і безпеки харчових продуктів.

Гурток сформований з числа студентів 3-го і 4-го курсів спеціальності «Агрономія»

Гуртківці беруть активну участь в агрономічній роботі протягом усього навчального року. Велика увага приділяється вирощуванню сільськогосподарських культур, проведенню спостережень, досліджень та ін. методам захисту культур від шкідливих організмів та відновлення довкілля.

Нагромадженню та поглибленню економічних знань студентів сприяє наукова робота: написання рефератів, виконання індивідуальних та самостійних завдань, що містять елементи проблемного пошуку; виконання завдань наукового характеру та участь в науково – практичних конференціях.

Однією з форм гурткової роботи спрямованої на вивчення нових, інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур, є навчально-практичні екскурсії у передові сільськогосподарські підприємства.

Основні види діяльності студентів на засіданні гуртка:

  • участь обдарованої молоді у різного роду олімпіадах;
  • догляд за ділянками на колекційно-дослідному полі коледжу;
  • науково – дослідницька та пошукова робота;
  • участь у виховних заходах та вечорах;
  • тиждень агрономії;
  • співпраця з сільськогосподарськими підприємствами та іншими навчальними закладами.

І. Олімпіада, як один з видів агрономічних змагань.

Студенти гуртківці є активними учасниками: внутріколеджівських та обласних олімпіад, .

Це різновид інтелектуальних змагань на освітньому просторі України, покликаний заохотити студентську молодь до вивчення окремих предметів.

Учасниками внутріколеджівської олімпіади стали всі студенти, які вивчають агрономічні дисципліни. Переможці внутріколеджівської олімпіади прийняли участь у ІІ етапі обласної олімпіади.

ІІ. Догляд за ділянками на колекційно-дослідному полі коледжу.

За лабораторією «Технологія виробництва продукції рослинництва, захисту рослин та основ дослідної справи» закріплені: дослідні ділянки на колекційно-дослідному полі коледжу, опорний пункт по дослідженню сортів та гібридів кукурудзи. На колекційно-дослідному полі коледжу закладено досліди по впливу норми висіву та ширини міжрядь на урожайність сої, екологічне випробування сортів озимої пшениці та більше 150 сортів та гібридів кукурудзи.

ІІІ. Науково-дослідницька і пошукова робота.

Для глибшого засвоєння знань з агрономічних дисциплін у коледжі створено колекційно-дослідне поле для проведення лабораторно-практичних занять, проходження навчальної практики та закладення дослідів.

Гуртківці ведуть фенологічні спостереження, доглядають за польовими культурами, збирають сноповий матеріал. Основною метою КДП є максимальна самостійність дослідницької роботи студентів, в процесі проходження навчальних практик з дисциплін «Технологія виробництва продукції росинництва», «Захист рослин», «Основи дослідної справи».

Науково-дослідна діяльність студентів є складовою частиною навчального процесу, і є важливою формою самостійної роботи студентів. Вона сприяє закріпленню теоретичних знань і розвитку самостійної діяльності, які необхідні майбутньому фахівцеві. Крім того, у процесі науково-дослідної роботи у повній мірі реалізується світогляд студента, бо подолання труднощів при вирішенні конкретних завдань потребує від студента діяльності, творчого підходу.

ІV. Участь у виховних заходах та вечорах.

Вже стало доброю традицією щороку проводити вечір присвячений Дню працівника сільського господарства, зустрічі з керівниками сільськогосподарських підприємств

V. Співпраця з сільськогосподарськими підприємствами та іншими навчальними закладами.

Співпрацюємо з сільськогосподарськими підприємствами (ПП «Березина», СФГ «Громівка», ФГ «Гадз»), агробіологічним факультетом НУБіП України, кафедрою рослинництва та захисту рослин.

VІ. Участь гуртківців у науково-дослідних конференціях коледжу.

Гуртківці беруть активну участь у науково-дослідницьких конференціях, за результатами пошукової та дослідницької роботи, а також участь у конкурсах «Кращий за професією «Агроном»

: