Search

Міжкафедральна навчальна лабораторія

Міжкафедральна навчальна лабораторія НУБіП України

на базі Заліщицького фахового коледжу


За наказом ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслава Ніколаєнка у Заліщицькому коледжі з 2019 року створено Міжкафедральну навчальну лабораторію.

Здобувачі освіти представляють Тернопільську, Чернівецьку, Івано-Франківську області. які закінчили коледжі і продовжують навчання для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальностями:

  • облік і оподаткування;
  • агрономія;
  • комп'ютерна інженерія.

Підготовка бакалаврів проводиться за скороченим терміном навчання.

Метою створення та діяльності навчальної лабораторії є:

• подальший розвиток заочної форми підготовки фахівців для потреб України;

• розширення можливостей отримання вищої освіти;

• наближення процесу навчання для студентів заочної форми до місць їх роботи та проживання.

Діяльність лабораторії регламентує:

  1. Положення про міжкафедральну навчальну лабораторію з підготовки студентів заочної форми навчання на базі Заліщицького коледжу;
  2. Договір про спільне навчання студентів НУБіП України та надання інформаційно-консультаційних послуг у міжкафедральній навчальній лабораторії на базі Заліщицького коледжу;
  3. Договір оренди майна, що належить до державної власності;
  4. Інші нормативно-правові документи.

Навчальний процес забезпечується викладачами університету. Із Національного університету біоресурсів і природокористування України в Заліщики для проведення лекцій, семінарських та лабораторно-практичних занять приїжджають висококваліфіковані викладачі.

Слід зазначити, що по всіх дисциплінах є навчальні комплекси і постійно проводиться поповнення бібліотеки новими підручниками та методичними посібниками.

Протягом навчальних років здобувачі освіти, які навчаються в умовах лабораторії, вже успішно опанували тонкощі дистанційного навчання за допомогою платформи створеного в університеті порталу НУБіП України з використанням програми Elearn. Можна з упевненістю стверджувати, що в університеті є всі умови для ґрунтовного і всебічного опанування спеціальностями, за якими вони навчаються.

Безумовно, дистанційне навчання вимагає від здобувачів освіти заочної форми великої самодисципліни і відповідального ставлення до опанування освітніх програм. Проте студенти, більшість з яких навчається без відриву від основної роботи, зазначають, що для них у цьому значні переваги. Спрощений доступ протягом доби до навчально-методичних матеріалів порталу, де розміщено електронні навчальні курси з усіх дисциплін, дає можливість здобувачам освіти опановувати навчальний матеріал. Зв'язок студентів з викладачами під час практичних занять, що постійно підтримується завдяки чату, сприяє своєчасному реагуванню на рекомендації, якісному виконанню завдань, вносить корективи в їхню діяльність.

Віримо, що карантинні обмеження лише додадуть впевненості нашим здобувачам освіти у власних силах, посилять їх обізнаність в опануванні інноваційними технологіями дистанційно-комунікаційних сервісів, які сприяють адаптуванню до роботи у віддаленому режимі, і вони успішно подолають наступний рубіж на своєму шляху до омріяної мети.

Таким чином можна стверджувати, що освітня діяльність університету у формі міжкафедральної навчальної лабораторії на базі Заліщицького коледжу є доцільною і сприяє вирішенню питань кадрового забезпечення на підприємствах західного регіону України.

: